Reiki

Reiki is een van mijn specialisaties omdat ik hiervoor een opleiding heb gevolgd. Deze begon in 2005 met Reiki 1 en Reiki 2, gevolgd door de Reiki Master.

Betekenis Reiki

Het Japanse woord Reiki betekent universele levensenergie - kracht. Reiki is een alternatieve behandelwijze, een liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau.

Wat doet Reiki?

Tijdens de behandeling van het lichaam wordt er gebruik gemaakt van handposities die corresponderen met het lichaam, de organen en de zeven chakra's. Reiki-energie brengt de chakra's en het energieveld rondom het lichaam in balans en verlicht fysieke en emotionele klachten. Het doel hiervan is om de energieblokkades in uw lichaam weer in balans te brengen. Reiki gaat verder dan het behandelen van symptomen.Een reikibehandeling werkt ontgiftend, bevrijdend, genezend en lost blokkades op. Reiki gaat naar de oorzaak van de klacht en ondersteunt op krachtige wijze het natuurlijke proces van genezing. Reiki kan worden toegepast bij griep, als eerste hulp bij verwondingen, kneuzingen, breuken en brandwonden. Ook bij (ernstige) chronische ziekten kunt u baat hebben bij een reikibehandeling. Reiki werkt namelijk op alle niveaus op ons leven. De koesterende, kosmische energie leert ons een beter, liefdevoller contact met onszelf te maken, zodat ook emotionele pijn en onverwerkte ervaringen alsnog worden verwerkt.

Reiki ondersteunt hierbij op een liefdevolle wijze. Omdat we door reiki anders met onze dagelijkse problemen leren omgaan, worden we ook bewuster van onze eigen kracht. Reiki is dus meer dan het oplossen van lichamelijke klachten: Reiki geneest zowel lichaam als geest.

Let op: Een reikibehandeling vervangt niet het bezoek aan de huisarts!